משיכת וגיוס כישרונות טכנולוגיים מהווים אתגר עבור חברות רבות, שוק העבודה הטכנולוגי הולך ומתלהט, מכיוון שהביקוש למשרות עולה לרוב על ההיצע. בשביל להצליח לגייס כישרונות מובילים, עליכם לדעת מה אתם מחפשים במועמדים, ובמקביל מה המועמדים מחפשים.
כיום, גיוס עובדים להייטק כבר לא מסתכם בתשלום המשכורות הכי גבוהות. מועמדים מסתכלים מעבר לתלושי שכר ולשמות גדולים כשהם מחפשים עבודה, ובוחנים ערכים כמו גמישות, גיוון ותרבות. כדי להצליח למשוך את האנשים שיצעידו את החברה שלכם קדימה, חיוני לקחת בחשבון את הערכים הללו, ולנסות להפוך ליעד אטרקטיבי וייחודי.
אלה כמה טיפים שיוכלו לעזור לכם.
תבססו את הנוכחות והמוניטין שלכם בתעשיית ההייטק
בהייטק, רוב המועמדים לומדים על מקומות עבודה פוטנציאליים דרך התוכן והמדיה של החברות, כגון בלוגים, פרופילים בלינקדאין ובגלאסדור, סרטונים וכו'. כלומר, אתם צריכים להיות גלויים כדי להגדיל את טווח ההגעה שלכם, ולשם כך מחלקת השיווק שלכם צריכה להיות פעילה.
זה חשוב לא רק למשיכת וגיוס כישרונות טכנולוגיים, אלא גם כדי לפתח את הזהות והתדמית של החברה שלכם באופן כללי. תוכן איכותי יכול לסייע בשיפור המותג והמוניטין של החברה בשוק העבודה.
אלה כמה דרכים לעשות את זה:
- הפקת תוכן מקצועי סביב התחום שלכם – הציגו את המומחיות שלכם, את תרבות הארגון ואת הפרויקטים שבהם אתם מעורבים. אל תכתבו תוכן פרסומי מדי, אלא תנו ערך אמיתי לקוראים.
- השתתפות באירועים וכנסים (פיזיים או מקוונים) – אתם יכולים להצטרף לאירועים קיימים או ליצור אירועים משלכם, כגון האקתונים.
- קידום הפוסטים שלכם במדיה החברתית – שיטה יעילה, במיוחד עם טרגוט נכון ויעיל.
תשתמשו בעובדים בתור שגרירים
מלבד פרסום עבודות בעמודי החברה ובלוחות דרושים, זה גם חכם לבקש מהעובדים שלכם לעזור לפרסם תפקידים פנויים ברשתות החברתיות שלהם, פשוט על ידי שיתוף של הפוסטים שלכם.
אל תזלזלו בכוחם של הקשרים של כל עובד ועובדת. תופתעו לגלות כמה העובדים שלכם יכולים לשמש כשגרירים מצוינים. לשיטה זו מספר יתרונות:
- מכיוון שהמועמדים הפוטנציאליים מכירים את העובדים שלכם, הם עשויים לעבוד היטב יחד.
- זה נותן למועמדים יותר אמון ובטחון בהצעת העבודה ובחברה.
- העובדים יכולים לעזור לבצע סינון ראשוני של מועמדים.
- מועמדים מוכשרים ישמעו על היתרונות שלכם ממקור ראשון.
- אף אחד לא מכיר את תרבות החברה יותר טוב מהעובדים שלה.
תמיכה בעבודה מרחוק
משבר הקורונה הוכיח שלעיתים אין ברירה, אלא לעבוד מהבית או מחוץ למשרדי החברה. במקביל, המשבר גם יצר מציאות בה עובדים התרגלו לעבוד מרחוק, לפחות באופן חלקי. הטכנולוגיה מאפשרת זאת, וכיום בהחלט יש תפקידים רבים שניתן למלא בצורה יעילה ושלמה גם מרחוק.
מודל היברידי מעניק גמישות רבה לעובדים, חוסך לחברה כסף ולא אמור לפגוע בביצועים. אם אתם רוצים להגדיל את היצע האנשים שרוצים לעבוד אצלכם, כדאי לאמץ מודל כזה.
קידום למידה מתמשכת ופיתוח מיומנויות
אנחנו בעידן של חדשנות אינסופית, ולכן אסור להפסיק ללמוד, שכן זה אומר להישאר מאחור. על פי סקרים שונים, רוב המפתחים מחפשים חברות שמציעות אפשרויות ללמוד מיומנויות וטכנולוגיה חדשות. חשיבה על התפתחות עצמית של העובדים נתפסת כנקודת יתרון בעיני המועמדים.
תציעו מסלולי קריירה מעניינים
עובדים רוצים לצמוח בקריירה שלהם, ואתם בתור מעסיקים צריכים לעזור להם להשיג את יעדיהם. העבודה לא מסתיימת בגיוס כישרונות, החוכמה היא לשמר אותם. אלה כמה דרכים לעשות את זה:
- תערכו שיחות ומשוב קבועים – משוב ביצועים חשוב לפיתוח קריירה.
- תתאימו אישית את החוויה שלהם – כל אחד ואחת מהעובדים הם ייחודיים, וכך גם מערכי הכישורים והצרכים שלהם.
תספקו הטבות עם משמעות
לפני הקורונה, היה נפוץ לראות חברות הייטק שמציעות הטבות כמו "האפי האוור" או "משרד ידידותי לחיות מחמד". עם זאת, ככל שאנחנו מתקדמים לקראת סגנון עבודה היברידי, צריך לחשוב על הטבות יותר חשובות ושימושיות.
הנה כמה דוגמאות:
- תקציב עבודה מהבית – תקציב לרכישת שולחן, כיסא מסך מחשב וכל מה שעובדים צריכים במשרד הביתי שלהם, כך שהם ישמרו על מוטיבציה.
- שעות עבודה גמישות – מתן אפשרות לעובדים לעבוד בשעות המועדפות עליהם, יעזור להם לספק ביצועים מיטביים, וזה יגדיל את הפרודוקטיביות.