מתכונים למרקים בחורף

מתכון הוא סט של הוראות המשמשות בהכנה או הכנת מזון. לעתים קרובות הוא מפרט את המרכיבים, השיטה והסדר שבו יש לשלבם להכנת מנה מסוימת.

 

מתכון הוא סט של הוראות המפרטות את תהליך ההכנה

זה בדרך כלל כתוב בשפה שיכולה להיות מובנת לקהל המיועד. מתכונים נכתבים בדרך כלל לבישול ביתי, אך הם עשויים לכלול גם הוראות לשימור מזון או ייצור תעשייתי.

אתר מתכון בקליק הוא אוסף הוראות המתאר כיצד להכין או להכין משהו, במיוחד מאכל קולינרי.

המתכונים הכתובים הראשונים הידועים מתוארכים לשנת 2000 לפני הספירה בערך ומגיעים מטקסט מצרי קדום בשם "ספר המתים". הספר נותן מתכונים לקוסמטיקה, תערובות רפואיות ומוצרים נוספים שהיו בשימוש בחיי היומיום.

במאה התשיעית חיבר המלומד הערבי אבן סייר אל-ווראק כרך של מתכונים מעולם האסלאם של ימי הביניים. עבודה זו מכילה כמה מאות מתכונים ממקורות רבים ושונים. שליש מהם הם מה שאנו מכנים כיום מתכונים "ערביים", אך רבים נוספים הם מאכלים מקומיים או אזוריים מחלקים שונים של אסיה וצפון אפריקה.

 

מתכונים לבשו צורות רבות במהלך ההיסטוריה:

חלקם הוראות פשוטות, אחרים רשימות מרכיבים ללא הוראות כלל; חלקם כתובים בפרוזה בעוד שאחרים עשויים להיות פיוטיים או ליריים; חלקם מציעים מדידות ביחידות אימפריאליות בעוד שאחרים משתמשים במידות מטריות; חלק מספקים ברור

מתכון הוא רשימה של מרכיבים המשולבים בצורה ספציפית להכנת אוכל. זה יכול להיות פשוט כמו להרתיח מים ולהוסיף להם מלח, או מסובך כמו להכין סופלה. מתכון לגולש כולל בדרך כלל גם הוראות לכמה זמן צריך לבשל את החומרים, מתי יש להוסיף אותם ובאיזה טמפרטורה יש לבשל אותם.

לרוב חולקים מתכונים מפה לאוזן או בספרי בישול. בשנים האחרונות, אנשים רבים החלו לשתף את המתכונים שלהם באתרי מדיה חברתית כמו פייסבוק ופינטרסט.

המתכון הזה מיועד למרק פשוט המושלם לחודשים הקרים יותר. זה טעים וקל להכנה.

רכיבים:

– 3 כוסות מרק עוף

– 1 כוס חלב

– 1 כוס שמנת חמוצה

– 2 כוסות אורז מבושל

– 1/2 כוס בצל קצוץ

– 2 כפות חמאה או מרגרינה

– מלח ופלפל לפי הטעם

זהו מתכון מרק פשוט מאוד שניתן להכין תוך כעשרים דקות.

  1. חותכים בצל ומטגנים אותו במחבת עם מעט שמן זית.
  2. מוסיפים גזר וסלרי קצוצים, כמו גם כל ירקות אחרים שיש לכם בהישג יד (למשל, פטריות, שעועית ירוקה, אפונה).
  3. יוצקים מספיק מים לכיסוי הירקות ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, ואז מביאים את המרק לרתיחה לפני שמנמיכים את האש למינימום ומבשלים כ-20 דקות או עד שהירקות רכים.
  4. מוסיפים מעט פטרוזיליה טרייה קצוצה לפני ההגשה עם לחם פריך לטבילה במרק

לפרסום כתבה, השאירו פרטים